Hoeveel voldoening haal jij uit je carrière?


De carrièretest is ontworpen om jou een beeld te geven hoe tevreden je bent met je carrière en de richting die je opgaat. Ook stelt het vast waar nog ruimte is voor verbetering zodat je daarmee aan de slag kan.Verhalen en tips van mensen die hun carrière hebben omgegooid

Mette voelt als marketeer meer impact bij een klein bedrijf

“Werken in een groot bedrijf is meestal veilig en minder riskant. Wanneer je naar een kleiner bedrijf gaat, heb je dat waarschijnlijk niet. Dat vind ik zelf helemaal niet erg. Voor mij is het belangrijker dat ik het gevoel heb dat mijn werk wordt gewaardeerd en impact heeft.”

LEES VERDER
Lisanne was business analist en heeft nu d’r eigen fashion boetiek

“Ik ben blij dat ik de stap gemaakt heb. Ik zie m’n werk nu namelijk niet echt als werk. Ik ziet het meer als m’n eigen ding doen. Ik mag de hele tijd je eigen ideeën uitvoeren en ik bepaal de visie van het bedrijf. Je hebt niemand die zegt dat iets niet kan. Hierdoor ervaar ik veel vrijheid van denken.”

LEES VERDER
Cynthia is vier keer geswitcht en doet nu wat ze echt wil

Cynthia is ooit gestart als verpleegkundige, ging toen werken in de buitendienst bij een Farmaceutisch bedrijf, om vervolgens het roer om te gooien als recruiter. En nu? Nu is ze inmiddels toch weer terug bij d’r roots als verpleegster. Ze heeft in haar jonge carrière drastische stappen durven maken en deelt haar tips en ervaringen met ons.

LEES VERDER

Wat zijn de factoren van werkgeluk?


Kleine/middelgrote organisatie

Hoe kleiner de organisatie hoe hoger je werkgeluk. In een kleinere organisatie is het veel duidelijker wat iemand bijdraagt aan de resultaten van de organisatie.

Niet te hoge maar ook niet te lage werkdruk

Te hoog of te lage werkdruk is niet goed. Dan zijn de risico’s op een bore-out of burn-out te groot.

Doe waar je goed in bent

Slechts een klein deel van de mensen met een laag werkgeluk gebruikt zijn/haar competenties ten volle.

Verbinding met de organisatie

Verbinding met de collega’s maar ook verbinding met de missie van de organisatie zorgt voor een hoger werkgeluk.

Ben jij klaar voor een nieuwe baan?


Hoi! Ik ben Marjolein, jobcoach en recruiter. Ik heb inmiddels tientallen mensen geholpen aan een baan waar ze blij van worden. Daar kan ik jou ook mee helpen!

Het is vooral belangrijk dat je uit de piekermodus komt en al je gedachtes structureert en omzet in actie.

Want ook jij kunt de volgende stap zetten naar een baan die bij je past zodat je op een volgend verjaardagsfeestje met trots over je werk vertelt.

Groetjes,

Marjolein


Doe de test en ontdek hoe goed de fit met jouw baan is!


Ontvang ook meteen tips hoe je meer voldoening uit je werk kunt halen.