5 flexibele werkgevers met een innovatief HR beleid

Gepost op:

1 mei 2019

Onbeperkt op vakantie, geen baas, en betaald krijgen voor 8 uur terwijl je maar 5 uur hoeft te werken op een dag. Dit klinkt als een utopie en tóch is het voor heel veel mensen gewoon de werkelijkheid. Zij hebben namelijk gekozen voor een flexibele werkgever met een innovatief HR-beleid. Is het voor jou belangrijk om ook deze vrijheden te ervaren in je werk? Laat je verrassen met dit overzicht aan flexibele werkgevers die hun mensen echt centraal hebben staan.

Bij Bynder kan je onbeperkt op verlof en op een tropisch eiland je werk doen ? 

Bij software ontwikkelaar Bynder wil directeur Chris Hall dat zijn personeel goed uitgerust is. Hij heeft daarom het beleid ga-op-vakantie-zo-vaak-je-maar-wilt ingelast. Ook verplicht hij zijn mensen om een minimum aantal dagen per jaar op vakantie te gaan. Bij Bynder begrijpen ze dat het gaat vervelen om dag in dag uit tussen dezelfde vier muren te zitten. Daarom mag je al slurpend uit je kokosnoot als échte digital nomad je laptop openknallen in een hipster café op de Malediven. Ben jij inmiddels al aan het dagdromen? Dan wordt het tijd dat je gaat solliciteren bij flexibele werkgevers als Bynder want voor je het weet ontwaak je in jouw nieuwe droombaan.

Bij Keytoe mag je zelf bepalen wat je doet, jouw collega’s bepalen je salaris, en er zijn geen bazen?

De oprichters van Keytoe, een marketing bureau in Maassluis, hebben hun bedrijf zonder management lagen en kantoor politiek ingericht. Bij Keytoe kan je écht jezelf zijn en blijven. Hoe zorgen ze daarvoor? Om te beginnen mag je zelf bepalen waar jij je mee bezig houdt – ‘craft your own job’. Hun filosofie is namelijk dat je gelukkiger bent als je zelf in controle bent over je werk. Ook mag je meebeslissen over alles en daarmee invloed uitoefenen. Tot slot én misschien nog wel het meest revolutionair: jouw collega’s bepalen je salaris.

Bij Rheingans Digital Enabler kan je vijf uur per dag werken en voor 8 uur uitbetaal krijgen?

Je moet er wel even de grens voor over, máár dan werk je ook wel meteen bij een hele fijne flexibele werkgever. Geïnspireerd door het boek ‘The five hour workday’ besloot Stephan Aarstol in 2017 het roer in zijn bedrijf volledig om te gooien. Iedereen werkt van 8:00 tot 13:00 s’middags, want 8 uur lang gefocust blijven is onmogelijk.  Gedurende de 5 uur dat ze werken is het wel muisstil en is iedereen in opperste concentratie. Gezellig koffieleuten zit er dan ook echt niet in. Werknemers kunnen hun oorspronkelijke salaris behouden aangezien de productiviteit niet omlaag is gegaan. Iedereen profiteert van dit beleid; werknemers zijn meer relaxt, gelukkiger en zelfs gezonder. Hun klanten profiteren ook want ze betalen hetzelfde maar krijgen een beter product. Toch maar die grens over dan?

Zelf je salaris bepalen en werken zonder regels en hierarchische structuren bij Finext

Ben jij iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft? En eigenlijk niet zo goed gedijd in een omgeving waar je rol helemaal is afgekaderd? Dan ben je bij een bedrijf als Finext aan het juiste adres. De organisatie structuur van dit bedrijf is er helemaal op gericht om vrijbuiters als jij je gang te laten gaan. Zo heb je bijvoorbeeld geen functieprofiel, geen baas en geen regels.  Dat vraagt natuurlijk ook het nodige van jou. Je zult initiatief moeten tonen en een verantwoordelijkheidsgevoel moeten hebben.  Je gaat namelijk samen met je team voor een goed resultaat bij je klant.

Ook bij Voys zijn er geen managers en functieprofielen

Telecombedrijf Voys heeft aan de hand van het Holacracy model voor samenwerken het functieprofiel en de management lagen afgeschraft.  Hierdoor hebben ze de autoriteit over alle werknemers in de organisatie verdeelt. Volgens Voys kunnen medewerkers nu het maximale uit zichzelf halen in een omgeving waarin ze vertrouwen, verantwoordelijkheid en beslissingsbevoegdheid krijgen.

Is het voor jouw werkplezier belangrijk om deze vrijheden te ervaren? Zorg dan dat je je goed inleest over de cultuur van het bedrijf. Zoals je ziet zijn er namelijk genoeg flexibele werkgevers die voor jou de ultieme werkomgeving creëren, je moet ze alleen even vinden.

Ben jij er nog niet helemaal over uit wat je zoekt in een baan en in een toekomstige werkgever? Overweeg dan om mee te doen aan onze online cursus Jouw Carrière Kompas! In 5 dagen heb je jouw Persoonlijke Carrière Canvas zodat je gericht op zoek kunt naar je nieuwe baan!

Ken jij nog een flexibele werkgever die ik kan toevoegen aan dit artikel? Laat dan je reactie hieronder achter! Ik ben erg benieuwd.

Marjolein
Oprichter,
The Jobfitters


Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.