De 4 beste beroepentests

Gepost op:

23 augustus 2019

Je kan online verdwalen in alle beroepentests die er zijn. Er zijn er zo óntzettend veel. Maar wat zijn nou de beste beroepentests? Wij hebben er vijf op een rijtje gezet waarvan wij denken – hier ga je nuttige inzichten uit opdoen. Tuurlijk, je kan niet verwachten dat je aan de hand van een gratis test je droombaan kan vinden. Maar een duwtje in de juiste richting kan het zeker geven.

1. Myers Briggs test

De koningin van alle (gratis) persoonlijkheidstesten is de Myers Briggs Test. Deze test is ontwikkeld in de jaren 40 en blijft tot de dag van vandaag relevant.  Uit eigen ervaring kan ik bevestigen dat ik heel veel ‘oh wow – dit is wel heel raak’ momenten heb ervaren bij de uitslag van deze test.

Myers Briggs brengt namelijk behoorlijk specifiek jouw persoonlijkheid in kaart. Waar de meeste tests maar 4 -5 profielen schetst, heeft Myers Briggs er 16 in kaart gebracht. Op basis van jouw persoonlijkheidsprofiel krijg je niet alleen inzichten in passende carrière richtingen maar krijg je ook inzichten over jouw vriendschappen, relaties, en zelfs hoe jij als ouder bent.

Als er 1 test de moeite waard is dan is het deze wel. Neem dus even 10 minuten van je tijd om het in te vullen: Myers Briggs Test

2. Keirsey Temperament Sorter

De Keirsey test is net als de Myers Briggs een persoonlijkheidstest. Sterker nog, Keirseys Temperament Sorter is hoofdzakelijk gebaseerd op de Myers-Briggs Type Indicator ( MBTI ).  Anders dan Myers-Briggs richt de KTS zich echter meer op gedrag dan op denken en voelen.

De test toont het type temperament dat iemand vertoont die de test aflegt. Keirsey kiest dus een nieuwe invalshoek om de persoonlijkheid van iemand in kaart te brengen.

Zeker de moeite waard om naast de Myers-briggs test te doen: Keirsey Temperament Sorter (Nederlandstalig)

3. O-net Interest profiler

In Amerika hebben ze een database met beroepen opgebouwd met specifieke kenmerken over de eigenschappen van mensen die een specifiek beroep uitvoeren en de eigenschappen van het werk zelf. Met deze schat aan informatie hebben ze een test ontwikkeld die jou heel concreet suggesties kan geven over beroepen op basis van jouw profiel.

Het mooie aan deze tool is dat het je ook inzichten geeft over de benodigde opleiding of ervaring die je nodig hebt om in een specifiek beroep werkzaam te zijn. Je kunt dus ook voor jezelf beroepen gaan clusteren op haalbaarheid.

Wil je dus inzichten opdoen over beroepen dan loont het om deze test te doen: Onet Interest profiler test

4. Mapp Career Test

De Mapp Career test brengt heel mooi in kaart wat jij belangrijk vindt in werk. Wat voor taken vind jij leuk om te doen, in wat voor type omgeving werk jij het beste, en met wat voor type mensen werk jij het liefst?

Op basis van jouw wensen in werk word je daarna gematched op passende beroepen. Kortom, als je inspiratie wilt opdoen op basis van jouw wensen in werk dan is dit een goede test om te doen!

Test doen: Mapp Career Test

Heb je deze beroepentests gedaan en wil je toch liever persoonlijk geholpen worden in jouw carrière zoektocht? Kijk dan eens naar onze online cursus waarmee we je uit de piekermodus in de actiemodus helpen! ?Jouw Carrière Kompas?

Laat mij in een reactie weten wat jouw favoriete beroepentest is! Misschien heb ik er een over het hoofd gezien:)

Nieuwste posts

#4 Eric’s hobbelige pad naar succesvol film ondernemer op z’n 40ste

11 november 2021

#3 Heb jij een bullshitbaan?

4 november 2021

#2 Vincent doet het beide: hij is consultant en trouwambtenaar

22 oktober 2021

Wil je operatieassistent worden? Nitza deelt haar ervaring

12 oktober 2021