Jouw carrièrekompas

Hier kun jij jouw ei in kwijt

3

Jouw interesses

Je hebt inmiddels uitgebreid geanalyseerd wie je bent. Het wordt nu tijd om jouw interesses onder de loep te nemen. Jouw interesses zeggen namelijk iets over je persoonlijke motivatie. Wanneer je in je werk namelijk iets kan doen dat jou interesseert, dan is de kans groot dat je jouw werk leuk vindt en er daardoor ook goed in wordt. Logisch eigenlijk…

De volgende oefening gaat jou helpen om zicht te krijgen op jouw interesses in je werk, maar ook naast je werk. Vervolgens ga je ook kritisch kijken naar jouw expertiseniveau rond bepaalde interesses in combinatie met jouw enthousiasme over het onderwerp. Als je op een bepaald gebied al veel ervaring hebt opgedaan en je bent er onwijs enthousiast over, dan heb je jouw sweetspot te pakken! Het resultaat: je hebt straks een goed beeld bij wat jou motiveert in werk.

Oefening 1:
Jouw interessekwadrant (60 min)

Deze oefening is gebaseerd op het boek ‘ What Color is Your Parachute?’ (Bolles,2019).  Met deze oefening kan je op een leuke manier in kaart brengen wat jouw interesses zijn.

Veel mensen lopen vast op de vraag: wat vind jij interessant?  Ik hoor van klanten dat ze er zelfs onzeker over worden omdat ze het gevoel hebben dat ze te weinig interesses en/of hobby’s hebben.  Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Iedereen heeft interesses en hobby’s. Deze oefening gaat jou helpen om dat zo gedetailleerd mogelijk in kaart te brengen.

Gefeliciteerd!

Je hebt module 3 succesvol afgerond!

Je hebt inzicht gekregen in je interessegebieden. Onderwerpen die binnen jouw expertise liggen en onderwerpen waar je enthousiast over bent. Heel waardevol om te weten. Zet ook jouw top 5 interessegebieden op je Persoonlijke Carrière Canvas.

Dit is al een eerste stap richting een mogelijk carrièrepad voor jou! In de volgende module ga je aan de slag met je vaardigheden! Waar ben je nou goed in en wat vind je ook leuk om te doen? Succes!