Creatrix® – voor de normale vrouw die niet vol d’r leven leeft

Gepost op:

13 juli 2020

Jo Nieuwenhuizen is oprichter van Missfeelgood , ze helpt vrouwen om op zichzelf te vertrouwen en innerlijke rust te vinden. Ze gebruikt hiervoor de Creatrix® Methode – een snelle, krachtige en duurzame methodiek om vrouwen van hun emotionele en mentale blokkades af te helpen.  Vandaag leert Jo ons wat de methode precies inhoudt en hoe je het kunt gebruiken als je vastloopt in je carrière.

Voordat we in de diepte gaan over Creatrix®, kan je ons kort vertellen wie je bent?

Ik ben Jo, alias Missfeelgood, ook wel tante Jo genoemd. Ik ben geen moeder maar ben wel een hele populaire suikertante. Ik ben gek op alles wat puur is – puur natuur & pure chocolade. Ik ben ook gek op het strand en water. Terschelling is dan ook mijn tweede thuis en zomers en winters ben ik zonder wetsuit in het IJ te vinden.

Als Missfeelgood ben ik specialist in het her programmeren van het onderbewuste brein. Specifiek bij vrouwen omdat vrouwen toch in een hele boel opzichten anders functioneren dan mannen. Zowel het brein, als hormonaal, als hun geschiedenis is anders. En dat is ook allemaal meegenomen in de methodiek die ik als een van de eerste mocht gaan toepassen buiten Australië, waar het ontwikkeld is bij The Institute of Woman. Het is heel erg no-nonsense, to the point en effectief.

In de praktijk blijkt dat een hele boel vrouwen terugvallen op onzekerheid, faalangst en perfectie nadat ze allerlei trajecten hebben gedaan. En dat is zonde want er zit zoveel potentie in de vrouw. Het liefste wat ik doe is motiveren, inspireren, en helpen transformeren om zoveel mogelijk je pure ik te zijn.

“Mijn missie is om zoveel mogelijk vrouwen hun eigen kracht te laten voelen en leven!”

Hoe ben je begonnen met Creatrix®?

Ik heb 23 jaar gevlogen bij de KLM als purser, waarvan 10 jaar met slaapproblemen en later ook fysieke problemen. Hierdoor had ik voor mezelf de noodzaak gecreëerd dat dat niet meer goed was voor mijn lijf. Ik had wat coaching en loopbaanbegeleiding gedaan en daardoor wel ideeën over wat ik wilde gaan doen- vooral mensen blij maken. Maar hoe ik dat ging invullen wist ik niet.

Creatrix® kwam op mijn pad via een andere collega die ook in de re-integratie zat, en die had dit voorbij zien komen. Ik kreeg de link naar de website van Creatrix® en mijn eerste reactie-  was hakken in het zand. Het resoneerde nog niet bij mij. Toen ik verder ging zoeken op internet en de voor en na filmpjes van vrouwen zag, ontdekte ik de kracht van de methode. Ik dacht bij mezelf: dit wil ik ook kunnen!

Ik volgde m’n intuïtie. Intuïtie bij vrouwen is heel sterk alleen vaak weten we daar niet meer bij te komen omdat we op slot zitten. We kunnen dan niet naar dat intuïtieve gevoel toe. Ik besloot wel te luisteren naar mijn intuïtie en ben meteen de opleiding van Creatrix® gaan doen.

Wat is Creatrix® en wat maakt het onderscheidend ten opzichte van andere methodieken?

Wat het onderscheidend maakt is vooral het feit dat het de eerste transformatie methodiek is die specifiek voor de vrouw ontwikkeld is. Dat wil zeggen dat er bepaalde dingen zijn meegenomen die vrouwen anders maken dan mannen. We hebben bijvoorbeeld een andere geschiedenis als vrouw zijnde. Epigenetica laat zien dat je ook patronen in je cellen en DNA kan hebben overgeërfd. Dat kan ook de reden zijn waarom zoveel dingen generaties lang doorgegeven worden. Ons brein heeft ook meer connecties tussen de verschillende hersen delen, en daardoor kunnen we als vrouw zijnde moeilijker dingen loslaten. Als gevolg hiervan raken in Nederland twee keer zoveel vrouwen burn-out dan mannen.

De methodiek werkt op dialoog.  Ieder mens heeft weer een ander dialoog. Jouw gedachtes bepalen je gevoel. Creatrix® is een herprogrammering van je eigen dialoog in je onderbewustzijn. Je kan lezen en studeren wat je wil maar het stukje dat onder dat onderbewustzijn diep zit en beschermd wordt, daar kom je zelf niet bij. Daar heb je een ander voor nodig.

Heel veel vrouwen hebben een automatische response op een trigger zoals bijvoorbeeld  ‘ik heb het weer niet goed gedaan’ of ‘oooh wat zal de ander wel niet denken…’ of ‘ik ben niet goed genoeg’ . Doormiddel van een vernuft visualisatie techniek neem ik jou mee in een verhaal die je zelf mag vormgeven. En daarin laat ik mijn klant dus eigenlijk twee mensen visualiseren. Bijvoorbeeld, de een heeft wel last van faalangst en de ander niet. De klant laat ik hierbij zichzelf haar beste wijze lessen geven. Na de sessie gaan we terug naar diezelfde trigger en dan komt er ineens een hele andere automatische response naar boven.

De methodiek is effectief en snel. Het is niet jarenlang maar maximaal twee maanden. 

Wie zijn je klanten?

Mijn klanten zijn klanten die er echt klaar voor zijn. Ze hebben vaak al veel coaching of andere therapieën gedaan. Ze weten daardoor al goed wat hun blokkeert alleen voelen ze het niet. Voelen is geloven. Je OK voelen zoals je bent.

Vaak zijn mijn klanten vrouwelijke ras-pleasers die niks anders doen dan andere blij maken. Vrouwen die in de klas staan, in de zorg of in de lucht werken. Heel veel vrouwen die alleen maar kunnen geven en niet goed genoeg voor zichzelf zorgen.

Wat zie je als resultaat van jouw behandelingen?

Wat ik vaak zie is dat vrouwen uiteindelijk een andere richting opgegaan zijn doordat ze veel meer bij zichzelf blijven. De ballast die ze altijd bij zich droegen is weg. Die ballast is namelijk niet van jou. Die is vaak overgeërfd, aangeleerd, in je opvoeding meegegeven of geproduceerd om jezelf te beschermen. Maar het is niet van jou.

Wat al mijn klanten in een after-filmpje noemen is dat ze rust voelen en vrijheid om zichzelf te zijn en durven te zijn. Mentale vrijheid en zelfverzekerdheid. Ik vind het heerlijk en ik gun het iedereen. Want veel vrouwen hebben zoveel in zich en dat zouden ze veel meer kunnen leven en uitdragen.

Hoe help je vrouwen die een carriereswitch willen maken?

Als ik in de therapieën hoor dat vrouwen niet lekker in hun baan zitten dan gaan we eerst kijken naar hun overtuigingen en angsten en deze dusdanig afzwakken dat ze je niet meer blokkeren. Vervolgens kan een loopbaantraject zoals jij dat aanbiedt een mooi vervolg zijn om met ideeën te komen over hun toekomst.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat vrouwen eerst gaan ontdekken waar hun kernwaardes en passie ligt in een loopbaantraject voordat ze bij mij komen. Vervolgens gaan ze doormiddel van mijn therapie hun passie en kernwaardes ook echt doorleven omdat die blokkade er niet meer zit.

Jobfitters en Creatrix zouden dus een mooie aanvulling op elkaar kunnen zijn.

Wat zou jouw tip zijn voor vrouwen die vastlopen in hun carrière?

Ga aan de slag met jezelf. Elk mens is weer anders; de 1 is spiritueel en de ander is nuchter. Waar je ook investeert in jezelf, je hebt er de rest van je leven profijt van.

Vanuit mijn vakgebied zou ik zeggen: ga je eigen dialoog observeren. Want er zit zoveel onbewust. Het zijn allemaal onze eigen verhalen. Als je gaat herkennen welke verhalen jij als waarheid voelt en ziet, dan kan je deze ook anders programmeren.

Ga jezelf dus analyseren. En vergelijk de dialoog die je met jezelf hebt met die je met je dochter of beste vriendin hebt. Die is waarschijnlijk contra.

Bewustwording is de grootste stap naar verandering. Je kan dan bewust gaan kijken wat je nou eigenlijk anders wil. Blijf in beweging. Blijf kijken, voelen en ontwikkelen en dan komt dat op je pad wat goed voor je is.

Ga dus op avontuur naar jezelf! En blijf vooral niet zitten in iets wat echt slecht voor je is. Als jouw werk je meer kost dan dat het je oplevert, GA! En wees niet bang voor het nieuwe. Want dit kost je teveel.

Voor meer informatie over Jo en Creatrix® kijk dan eens op de website van MissFeelgood.

Wil je eerst op een rijtje krijgen wie je bent en wat je zoekt in een baan? Kijk dan eens naar onze praktische online cursus Jouw Carrière Kompas!

PS. hoe ga jij opzoek naar avontuur in jezelf? Laat het weten in een reactie hieronder! Ik ben benieuwd:)

Marjolein
Oprichter
The Jobfitters

Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *