7 beroepen met veel afwisselende werkzaamheden

Gepost op:

28 juli 2020

Niks is zo saai als voorspelbaarheid. Je wilt toch niet dag in dag uit hetzelfde doen? Je bent op zoek naar een baan waarbij je de adrenaline door je bloed voelt stromen. Een baan waar je aan het einde van de dag een kick van krijgt.  Een baan waarbij je niet de hele dag achter je computer zit… 

Tja, wat voor banen zijn dat dan? Wij hebben voor jou een lijstje met beroepen verzameld die onvoorspelbaar en afwisselend zijn. Ook zijn het allemaal beroepen waar je een adrenaline rush van krijgt. En geen zorgen, het zijn niet de typische voorspelbare beroepen zoals brandweerman of politieagent. 

Correspondent 

Correspondenten reizen de hele wereld over en communiceren  aan nieuwszenders wat ze zien en meemaken . Ze werken aan de frontlinie van het laatste nieuws, soms in hele gevaarlijke situaties. Een correspondent moet te allen tijde beschikbaar zijn om het volgende grote verhaal op te vangen. Het nieuws is niet te voorspellen dus het beroep van een correspondent ook niet. Je staat s’ochtends op en je weet niet wat je die dag gaat meemaken.  

Evenementen organisator 

Als eventorganisator/manager  organiseer je sprekers, entertainment en activiteiten. Je houdt ook toezicht op de financiën van vergaderingen en congressen. Op de dag van het evenement kun je bezig zijn met het registreren van bezoekers, transport coördineren en ervoor zorgen dat vergaderruimten goed zijn ingericht. Gedurende de hele organisatie van een evenement ben je dus bezig met hele afwisselende werkzaamheden die zowel praktisch als intellectueel uitdagend kunnen zijn. 

Cybercrime onderzoeker 

Als cybercrime onderzoeker speel je een cruciale rol bij het veilig houden van het internet en bij het vinden van cybercriminelen. Het is een baan die op het snijvlak van computers en wetshandhaving zit. Je kijkt naar beschadigde bestandssystemen op computers, hackt de computernetwerken van een organisatie om bestaande beveiligingssystemen te testen en optimaliseert de prestaties van het computersysteem. 

Weddingplanner 

Weddingplanners helpen koppels bij het succesvol plannen van hun trouwdag en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Als weddingplanner heb je een verscheidenheid aan taken en verantwoordelijkheden waaronder; het opstellen van een planning en het samenwerken met de bruid en bruidegom om alles te kiezen, van kleding tot ceremonie- en ontvangstlocaties, muziek en eten. Je zult iedere keer dat je als weddingplanner werkzaam bent andere bruidsparen ondersteunen. Zij hebben allemaal andere wensen en zullen op verschillende locaties trouwen. Dit zorgt ervoor dat een baan als weddingplanner heel divers is.  

Aannemer 

Het bouwen van een huis is een ingewikkeld proces dat kennis van architectonisch ontwerp, bouwvoorschriften, bestemmingsplannen en basisconstructie-elementen omvat. Een aannemer voor woningbouw houdt toezicht op de bouw van individuele huizen en meervoudige woningbouwprojecten. Een commerciële aannemer houdt toezicht op de bouw en verbouwing van winkels, winkelcentra, hotels en andere commerciële projecten. De meeste aannemers hebben hun eigen bedrijf en velen van hen werkten in de bouwsector voordat ze aannemer werden. Een aannemer vindt, vraagt ​​offertes aan en plant alle onderaannemers die nodig zijn om het project te voltooien. De nieuwe huiseigenaar of ondernemer sluit contracten met de aannemer en de aannemer sluit contracten met de onderaannemers en leveranciers. Je hebt in je werk als aannemer contact met heel veel verschillende partijen en bent iedere keer weer met een ander type project bezig. Dit zorgt ervoor dat je lekker divers bezig bent! 

Operations Manager 

Een operations manager is verantwoordelijk voor de aspecten van operations en productie binnen een bedrijf. Hij of zij houdt toezicht op de productie van goederen in een bedrijf en doet al het mogelijke om de efficiëntie van de productiemachine van het bedrijf te verhogen. 

De taken van een operations manager zijn afhankelijk van de organisatie, maar omvatten over het algemeen: het beheren van kwaliteitsborgingsprogramma’s, het begeleiden, aannemen en opleiden van andere werknemers, het monitoren van bestaande processen en het analyseren van hun effectiviteit; en het creëren van strategieën om de productiviteit en efficiëntie te verbeteren.  

Interieur ontwerper 

Interieurontwerpers worden ingehuurd door bedrijven of particulieren om een willekeurige ruimte mooi en praktisch in te richten. Het zijn creatieve mensen die blauwdrukken tekenen, lezen en bewerken. Ze hebben iedere keer weer een nieuwe klant met nieuwe wensen waar ze hun inspiratie in kwijt kunnen. Geen ruimte is hetzelfde en dat houdt het werk divers! 

Ben jij op zoek naar nog meer inspiratie over beroepen die bij jou passen?

Ik heb een online cursus ontwikkeld om jou te helpen met vertrouwen
carrière keuzes te maken. De basis van jouw vertrouwen is het gevoel hebben dat je een
keuze maakt die goed is voor jou. Aan de hand van hele praktische en inspirerende
oefeningen krijg jij de inzichten die je nodig hebt om vanaf nu zelfverzekerd carrière
keuzes te maken.


Je weet straks goed te benoemen wie je bent, wat je wil, wat je kan en wat je zoekt in een
baan en organisatie. Dit alles staat op jouw Persoonlijke Carrière Canvas. Een A3 met
inzichten waar je de rest van je carrière op terug kunt vallen.


Na de online cursus kan je eventueel ook 1op1 met mij in gesprek over de
carrière mogelijkheden die bij jou passen. Veel mensen vinden het moeilijk om de
doorvertaling te maken van zelfinzichten naar concrete job opties die bij jou passen. Ik
heb een arbeidsmarktmodel ontwikkeld waarbij ik jou suggesties kan geven over banen
waar jij misschien zelf nooit aan hebt gedacht.

Breng eens een kijkje op de pagina van de online cursus. Misschien geeft het jou net dat zetje die je nodig hebt om een nieuwe stap te durven maken.

Met lieve groet,

Marjolein
Oprichter The Jobfitters


Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *