8 Hoogopgeleide beroepen waarbij je niet alleen maar op kantoor zit

Gepost op:

27 maart 2019

Ben jij hoogopgeleid en er helemaal klaar mee om dag in dag uit alleen maar op kantoor te zitten? Zoek je een baan waar je wel je brains kunt gebruiken maar ook gewoon de hort op kunt? Dit lijstje geeft jou een overzicht van 8 beroepen met veel afwisseling. Je kan met jouw bedrijfskundige achtergrond in al deze beroepen zo van start!

Hybride docent

Hoogopgeleid geen kantoorbaan

Meteen een leuke om het lijstje mee af te trappen. Heb je altijd al interesse gehad in het onderwijs maar vond je de overstap naar een fulltime baan in het onderwijs te groot? Als hybride docent kan je  parttime docent worden en het combineren met je huidige baan. En het fijne is dat je hiervoor niet een hele zware opleiding hoeft te volgen.

Om hybride docent te worden moet je bekwaam zijn in het vak dat je wilt lesgeven, een HBO/WO diploma hebben en ervaring met lesgeven is een pré.

Denk jij- wow, nooit aan gedacht maar lijkt me eigenlijk fantastisch – ga dan naar de site van Hybride docent  voor meer informatie.

Project ontwikkelaar in de bouw

Hoogopgeleid geen kantoorbaan

Een project ontwikkelaar bedenkt concepten waarvan hij/zij denkt dat er vraag naar is. Dit kan van alles zijn, een vakantiepark, pretpark, woongebied, winkelcentrum etc. Een project ontwikkelaar zorgt er vervolgens voor dat het plan tot realisatie wordt gebracht; het ontwerp, de financiën, het contracteren van een aannemer. Een van de belangrijkste competenties van een project ontwikkelaar is het kunnen netwerken, dit komt omdat je als project ontwikkelaar veel afhankelijk bent van allerlei verschillende partijen om het bouwwerk tot realisatie te brengen. Kortom, je werkt niet alleen maar achter je computer aangezien je ook veel gaat netwerken met wethouders en andere belanghebbenden.

Altijd al in de bouw willen werken? Maar heb je nog weinig technische kennis in huis? Dan is een thuis opleiding HBO vastgoed en makelaardij wel aan te raden.

Hospitality manager

Hoogopgeleid geen kantoorbaan

Als hospitality manager heb je de leiding over een horeca gelegenheid zoals een hotel of restaurant.  Je doet heel afwisselend werk want je houdt je bezig met de inkoop, financiën, marketing en het personeelsbeleid. Bovendien heb je natuurlijk veel contact met je gasten om ervoor te zorgen dat zij het naar hun zin hebben.  Je bent dus zowel achter je bureau als in de operatie van de horeca gelegenheid te vinden.  Als hospitality manager ben je energiek, een inspirerende leider, een echte aanpakker en heb je brede kennis over hoe je een bedrijf moet runnen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het vak, lees dan meer over de rol van Hospitality Manager op deze site.

Service designer

Hoogopgeleid geen kantoorbaan

Een Service Designer is de drijvende innovatie kracht binnen een organisatie.  Als Service Designer ontwikkel en verbeter je (nieuwe) diensten. Je onderzoekt waar de behoefte ligt bij een klant en gaat daarvoor met ze in gesprek.  Vervolgens organiseer je sessies met belanghebbenden om die klantbehoefte door te vertalen naar een nieuwe of verbeterde dienstverlening. Je bent dus veel op pad om gesprekken te voeren met klanten en innovatie workshops te organiseren. Het vakgebied is nog vrij nieuw. Livework is een toonaangevend bedrijf op het gebied van Service Design in Nederland. Voor meer informatie over het vakgebied, lees dan hun boeken en artikelen.

Team ontwikkeling/persoonlijke effectiviteit coach

Persoonlijke effectiviteits coach

Ben jij vooral iemand die het liefst anderen helpt in hun ontwikkeling en groei? Op zowel team als persoonlijk niveau kan jij als coach ingezet worden voor het verbeteren van iemands leiderschaps vaardigheden of het optimaliseren van de effectiviteit van een team. Dit doe je door 1-op-1 gesprekken te voeren met mensen of groeps sessies te coordineren.  Veel in gesprek met mensen en dus weinig achter je laptop verstopt. Spreekt jou een carrière als coach aan? Kijk dan eens bij bedrijven als Krauthammer en  Holland Consulting Group  om te ontdekken of het werk dat zij doen jou aanspreekt.

Buitendienst medewerker

Buitendienstmedewerker

In de buitendienst zijn zowel een rayonmanager als een accountmanager verantwoordelijk voor het optimaliseren van de relatie tussen een bedrijf en klant. Om die relatie te optimaliseren ben je veel onderweg naar je klanten. Op kantoor zullen ze zelfs vreemd opkijken als je daar veel te vinden bent want jij hoort op pad te zijn naar klanten. Een heerlijk beroep als je van netwerken houdt en niet achter je computer wilt zitten de hele dag. Ook moet je heel resultaatgericht zijn want jij bent tenslotte degene die de klanten moet binnenhalen/behouden.

Headhunter/recruiter

Headhunter,recruiter

Zowel een headhunter als een recruiter hebben als doel om iemand op een vacature te plaatsen. Headhunters worden door zowel werkgevers als werkzoekende op no-cure-no-pay basis ingehuurd om een vacature te vinden of te vullen. Recruiters  krijgen een basis salaris en werken vaak binnen een organisatie of HR onderdeel van een werkgever. In beide rollen ben je veel aan het netwerken om een goede match op een vacature te kunnen maken. Uiteraard is het natuurlijk ook zo dat je via digitale kanalen opzoek gaat naar kandidaten.  Je zit in ieder geval niet alleen maar achter de computer.

Makelaar

Makelaar

Het vak van een makelaar zal voor jou misschien niet als een verrassing in dit lijstje verschijnen.  Een makelaar is de schakel tussen iemand die een woning wil verkopen en een woningzoekende.  Een makelaar kan zowel in het woningvastgoed, commercieel vastgoed als in het verhuur en beheer van panden gespecialiseerd zijn. Afhankelijk van je expertise moet je met veel verschillende partijen in de branche netwerken. Ook dit is hierdoor een vak waarbij je veel op hort bent en weinig achter de PC.

Heb jij nog leuke suggesties om toe te voegen aan deze lijst? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

Ben jij helemaal klaar met jouw kantoorbaan en wil je nu écht iets anders?

Ik heb de online cursus Jouw Carrière Kompas ontwikkeld om jou te helpen met vertrouwen carrière keuzes te maken. Je wilt zeker weten dat een volgende carrierestap de juiste is. Maar hoe weet je dat nou? Aan de hand van hele praktische en inspirerende oefeningen krijg jij de inzichten die je nodig hebt om vanaf nu zelfverzekerd carrière keuzes te maken.

Na de online cursus kan je eventueel ook persoonlijk met mij in gesprek over de carrière mogelijkheden die bij jouw profiel passen. Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om de doorvertaling te maken van zelfinzichten naar concrete job opties. Want welke banen zijn er nou eigenlijk en wat past er goed bij jou als persoon?

Breng eens een kijkje op de pagina van de Online Cursus. Misschien geeft het jou net dat zetje die je nodig hebt om een nieuwe stap te durven maken.


Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.

Reacties (2)

  • Leuke titel, maar het zijn allemaal dezelfde soort banen, namelijk praten en netwerken.

    Ik verwachtte toch ook beroepen als chirurg, piloot, designer research and development of restorateur kunstvoorwerpen.

    Deze beroepen ken ik al, dus ook daar zou ik zelf niks nieuws in lezen, maar ik ben dus heel benieuwd naar beroepen voor hoogopgeleiden waar je niet alleen praat, maar vooral ook deels met je handen werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *