5 verrassende (HBO/WO) beroepen waarbij je veel interactie met mensen hebt

Gepost op:

14 juli 2020

Je bent afgestudeerd en hebt een baan achter de computer een kans gegeven.  Maar na een aantal jaar werken weet je dat je hier niet gelukkig van wordt. Je bent een mensenmens. De hele dag naar een scherm turen is niks voor jou. Het roer moet om, maar wat dan?  

Je wilt het liefst niet weer aan een vierjarige opleiding starten dus verpleging of arts valt af. Ook heb je geen zin om voor de klas te staan. Wat is er dan nog wel mogelijk? 

Wij hebben een lijstje opgesteld met verrassende beroepen waar je veel interactie met mensen hebt.  Het zijn allemaal beroepen die je zonder hele langdurige studies mee kunt starten. 

  • Operations manager 

Een operations manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door goed te sturen op dagelijkse activiteiten. Uiteindelijk zorg een Operations Manager ervoor dat een product optijd en goed geleverd wordt.  Hij/zij is veelal verantwoordelijk voor mensen, de operatie, budget, project oplevering en strategie.  

Ben jij die mensenmens en ben je ook goed in gestructureerd werken? Ben je bovendien iemand die oog heeft voor detail en doortastend te werk gaat? Dan is een rol als Operations Manager misschien wel geschikt voor jou! 

✔️ Een gevarieerde baan; geen dag is hetzelfde 

✔️ Een goed salaris & veel baan kansen 

✔️ Je boekt concrete resultaten en maakt echt impact 

Het beste aan operations manager zijn, is één visie hebben over de hele organisatie en een unieke positie hebben om de richting van het bedrijf te beïnvloeden.” Hij voegt eraan toe: “Ik geniet ook enorm van de mensenkant – we hebben een geweldig team en het is geweldig om te zien, te ondersteunen en te helpen om ze continu te laten groeien als individuen. Ik geniet van de kans die deze rol mij geeft om verandering en voortdurende verbetering binnen onze organisatie te leiden. Het is een geweldig gevoel om elke drie tot zes maanden terug te kijken en te zien hoe dit in onze teams is doorgevoerd. ” –  McGregor (Bron: Total Jobs)  

  • Gevangenisdirecteur 

Het is waarschijnlijk niet een beroep waar je meteen aan denkt maar het is wel degelijk een beroep voor iemand die een mensenmens is. Als gevangenisdirecteur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een gevangenis.  Je hebt de dagelijkse leiding over de gevangenis en bent eindverantwoordelijk voor wat er gebeurt.  

Het is een vak waarbij je stevig in je schoenen moet staan en niet moet vooroordelen.  Je bent begripvol en doortastend. Ook durf je moeilijke beslissingen te maken.  

 ✔️ Een spannend beroep; je begeeft je tussen mensen met een bepaald verleden en moet ervoor zorgen dat ze sociaal met elkaar omgaan 

✔️  Geen dag is hetzelfde, je komt altijd voor verrassingen te staan 

✔️ Je krijgt veel verantwoordelijkheid 

Lees het verhaal van de meest softe gevangenisdirecteur in Nederland! 

  • Gezinsbegeleider 

Een gezinsbegeleider is iemand die gezinnen helpt als er problemen zijn zoals: opvoedproblemen, relationele problemen, financiële problemen of huishoudproblemen.  De gezinsbegeleider observeert het gezin en kijkt wat er fout gaat. Op basis van de observaties maakt hij/zij een behandelplan en stelt samen met het gezin een doel op. Het gezin moet dan zelf aan de slag met het behandelplan door het uitvoeren van verschillende opdrachten.  De gezinsbegeleider geeft advies en activeert de gezinsleden om aan de slag te gaan.  

Ben jij iemand die graag mensen helpt met het oplossen van hun problemen? En ben jij een type die empathisch is en goed kan luisteren en observeren? Dan is de rol van een gezinsbegeleider weggelegd voor jou! 

✔️ Je hebt direct impact op het leven van mensen 

✔️ Je zit maar 1 dag op kantoor, verder ben je onder de mensen 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

  • Schuldhulpverlener 

Een schuldhulpverlener is iemand die particulieren of bedrijven helpt met het oplossen van problematische schulden.  Je probeert door bemiddeling of sanering de problemen op te lossen. Ook ben je veelal bezig cliënten voor te lichten hoe ze beter om kunnen gaan met geld. Je kan in verschillende type organisaties werkzaam zijn waaronder stichtingen voor schuldhulp, commerciële schuldhulporganisaties en kredietbanken.    

Als je iemand bent die goed is met cijfers maar dat talent liever inzet voor een socialer doel? En lijkt het je leuk om uit te vogelen hoe je mensen uit hun financiële nood kunt helpen? Dan is dit beroep interessant voor jou! 

 ✔️ Je hebt direct impact op het leven van mensen die het moeilijk hebben 

✔️ Je gebruikt je analytische vaardigheden om concrete oplossingen aan te dragen 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

,,Ik kan verlichting brengen door te zorgen voor overzicht en structuur voor schuldenarenDaar word ik heel blij van.’’ – Anya Wiersma (bron: AD) 

  • Sociaal consulent gehandicapten 

Een Sociaal Consulent Gehandicapten helpt gehandicapten of mensen die om andere redenen (tijdelijk) niet meer kunnen/konden werken bij het vinden van een baan en het zo zelfstandig mogelijk inrichten van het eigen leven. Het werk van een sociaal consulent bestaat uit adviseren, begeleiden en praktische hulp bieden. Afhankelijk van de behoefte van de client ben je bezig met het schrijven van sollicitatiebrieven, zoeken van huisvesting, en adviezen geven om mensen zelfstandiger te maken.  

Het is een beroep waarvoor je empathisch moet zijn. Je moet goed kunnen luisteren naar de behoeftes van je cliënten om de juiste hulp te kunnen bieden. Je moet het leuk vinden om voor onverwachtse situaties te staan en mensen te begeleiden naar een gelukkig leven.  

✔️ Je heb een divers takenpakket 

✔️ Je werkt heel zelfstandig en bepaalt zelf hoe je jouw werk wilt uitvoeren 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

Opzoek naar nog meer inspiratie? Lees dan het artikel 8 hoogopgeleide beroepen waarbij je niet alleen maar op kantoor zit.

P.S.

Ik heb een online cursus ontwikkeld om jou te helpen met vertrouwen
carrière keuzes te maken. De basis van jouw vertrouwen is het gevoel hebben dat je een
keuze maakt die goed is voor jou. Aan de hand van hele praktische en inspirerende
oefeningen krijg jij de inzichten die je nodig hebt om vanaf nu zelfverzekerd carrière
keuzes te maken.

Je weet straks goed te benoemen wie je bent, wat je wil, wat je kan en wat je zoekt in een
baan en organisatie. Dit alles staat op jouw Persoonlijke Carrière Canvas. Een A3 met
inzichten waar je de rest van je carrière op terug kunt vallen.

Na de online cursus kan je eventueel ook 1op1 met mij in gesprek over de
carrière mogelijkheden die bij jou passen. Veel mensen vinden het moeilijk om de
doorvertaling te maken van zelfinzichten naar concrete job opties die bij jou passen. Ik
heb een arbeidsmarktmodel ontwikkeld waarbij ik jou suggesties kan geven over banen
waar jij misschien zelf nooit aan hebt gedacht.

Breng eens een kijkje op de pagina van de online cursus Jouw Carrière Kompas. Misschien geeft het jou net dat zetje die je nodig hebt om een nieuwe stap te durven maken.

Groetjes,

Marjolein
Oprichter,
The Jobfitters

Nieuwste posts

#4 Eric’s hobbelige pad naar succesvol film ondernemer op z’n 40ste

11 november 2021

#3 Heb jij een bullshitbaan?

4 november 2021

#2 Vincent doet het beide: hij is consultant en trouwambtenaar

22 oktober 2021

Wil je operatieassistent worden? Nitza deelt haar ervaring

12 oktober 2021