5 verrassende (HBO/WO) beroepen waarbij je veel interactie met mensen hebt

Gepost op:

14 juli 2020

Je bent afgestudeerd en hebt een baan achter de computer een kans gegeven.  Maar na een aantal jaar werken weet je dat je hier niet gelukkig van wordt. Je bent een mensenmens. De hele dag naar een scherm turen is niks voor jou. Het roer moet om, maar wat dan?  

Je wilt het liefst niet weer aan een vierjarige opleiding starten dus verpleging of arts valt af. Ook heb je geen zin om voor de klas te staan. Wat is er dan nog wel mogelijk? 

Wij hebben een lijstje opgesteld met verrassende beroepen waar je veel interactie met mensen hebt.  Het zijn allemaal beroepen die je zonder hele langdurige studies mee kunt starten. 

  • Operations manager 

Een operations manager zorgt ervoor dat een bedrijf blijft draaien, door goed te sturen op dagelijkse activiteiten. Uiteindelijk zorg een Operations Manager ervoor dat een product optijd en goed geleverd wordt.  Hij/zij is veelal verantwoordelijk voor mensen, de operatie, budget, project oplevering en strategie.  

Ben jij die mensenmens en ben je ook goed in gestructureerd werken? Ben je bovendien iemand die oog heeft voor detail en doortastend te werk gaat? Dan is een rol als Operations Manager misschien wel geschikt voor jou! 

✔️ Een gevarieerde baan; geen dag is hetzelfde 

✔️ Een goed salaris & veel baan kansen 

✔️ Je boekt concrete resultaten en maakt echt impact 

“Het beste aan operations manager zijn, is één visie hebben over de hele organisatie en een unieke positie hebben om de richting van het bedrijf te beïnvloeden.” Hij voegt eraan toe: “Ik geniet ook enorm van de mensenkant – we hebben een geweldig team en het is geweldig om te zien, te ondersteunen en te helpen om ze continu te laten groeien als individuen. Ik geniet van de kans die deze rol mij geeft om verandering en voortdurende verbetering binnen onze organisatie te leiden. Het is een geweldig gevoel om elke drie tot zes maanden terug te kijken en te zien hoe dit in onze teams is doorgevoerd. ” –  McGregor (Bron: Total Jobs)  

  • Gevangenisdirecteur 

Het is waarschijnlijk niet een beroep waar je meteen aan denkt maar het is wel degelijk een beroep voor iemand die een mensenmens is. Als gevangenisdirecteur ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een gevangenis.  Je hebt de dagelijkse leiding over de gevangenis en bent eindverantwoordelijk voor wat er gebeurt.  

Het is een vak waarbij je stevig in je schoenen moet staan en niet moet vooroordelen.  Je bent begripvol en doortastend. Ook durf je moeilijke beslissingen te maken.  

 ✔️ Een spannend beroep; je begeeft je tussen mensen met een bepaald verleden en moet ervoor zorgen dat ze sociaal met elkaar omgaan 

✔️  Geen dag is hetzelfde, je komt altijd voor verrassingen te staan 

✔️ Je krijgt veel verantwoordelijkheid 

Lees het verhaal van de meest softe gevangenisdirecteur in Nederland! 

  • Gezinsbegeleider 

Een gezinsbegeleider is iemand die gezinnen helpt als er problemen zijn zoals: opvoedproblemen, relationele problemen, financiële problemen of huishoudproblemen.  De gezinsbegeleider observeert het gezin en kijkt wat er fout gaat. Op basis van de observaties maakt hij/zij een behandelplan en stelt samen met het gezin een doel op. Het gezin moet dan zelf aan de slag met het behandelplan door het uitvoeren van verschillende opdrachten.  De gezinsbegeleider geeft advies en activeert de gezinsleden om aan de slag te gaan.  

Ben jij iemand die graag mensen helpt met het oplossen van hun problemen? En ben jij een type die empathisch is en goed kan luisteren en observeren? Dan is de rol van een gezinsbegeleider weggelegd voor jou! 

✔️ Je hebt direct impact op het leven van mensen 

✔️ Je zit maar 1 dag op kantoor, verder ben je onder de mensen 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

  • Schuldhulpverlener 

Een schuldhulpverlener is iemand die particulieren of bedrijven helpt met het oplossen van problematische schulden.  Je probeert door bemiddeling of sanering de problemen op te lossen. Ook ben je veelal bezig cliënten voor te lichten hoe ze beter om kunnen gaan met geld. Je kan in verschillende type organisaties werkzaam zijn waaronder stichtingen voor schuldhulp, commerciële schuldhulporganisaties en kredietbanken.    

Als je iemand bent die goed is met cijfers maar dat talent liever inzet voor een socialer doel? En lijkt het je leuk om uit te vogelen hoe je mensen uit hun financiële nood kunt helpen? Dan is dit beroep interessant voor jou! 

 ✔️ Je hebt direct impact op het leven van mensen die het moeilijk hebben 

✔️ Je gebruikt je analytische vaardigheden om concrete oplossingen aan te dragen 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

,,Ik kan verlichting brengen door te zorgen voor overzicht en structuur voor schuldenaren. Daar word ik heel blij van.’’ – Anya Wiersma (bron: AD

  • Sociaal consulent gehandicapten 

Een Sociaal Consulent Gehandicapten helpt gehandicapten of mensen die om andere redenen (tijdelijk) niet meer kunnen/konden werken bij het vinden van een baan en het zo zelfstandig mogelijk inrichten van het eigen leven. Het werk van een sociaal consulent bestaat uit adviseren, begeleiden en praktische hulp bieden. Afhankelijk van de behoefte van de client ben je bezig met het schrijven van sollicitatiebrieven, zoeken van huisvesting, en adviezen geven om mensen zelfstandiger te maken.  

Het is een beroep waarvoor je empathisch moet zijn. Je moet goed kunnen luisteren naar de behoeftes van je cliënten om de juiste hulp te kunnen bieden. Je moet het leuk vinden om voor onverwachtse situaties te staan en mensen te begeleiden naar een gelukkig leven.  

✔️ Je heb een divers takenpakket 

✔️ Je werkt heel zelfstandig en bepaalt zelf hoe je jouw werk wilt uitvoeren 

✔️ Je komt veel verschillende mensen tegen en dat maakt je werk variërend en uitdagend 

Opzoek naar nog meer inspiratie? Lees dan het artikel 8 hoogopgeleide beroepen waarbij je niet alleen maar op kantoor zit.

Ben jij er nu écht aan toe om een nieuwe stap in je carrière te zetten?

Ik heb de online cursus Jouw Carrière Kompas ontwikkeld om jou te helpen met vertrouwen carrière keuzes te maken. Je wilt zeker weten dat een volgende carrierestap de juiste is. Maar hoe weet je dat nou? Aan de hand van hele praktische en inspirerende oefeningen krijg jij de inzichten die je nodig hebt om vanaf nu zelfverzekerd carrière keuzes te maken.

Na de online cursus kan je eventueel ook persoonlijk met mij in gesprek over de carrière mogelijkheden die bij jouw profiel passen. Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om de doorvertaling te maken van zelfinzichten naar concrete job opties. Want welke banen zijn er nou eigenlijk en wat past er goed bij jou als persoon?

Breng eens een kijkje op de pagina van de Online Cursus. Misschien geeft het jou net dat zetje die je nodig hebt om een nieuwe stap te durven maken.


Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *