Inspirerende carrièreswitch voorbeelden en verhalen

Gepost op:

2 maart 2022

Een kwart van de Nederlanders overweegt een carriereswitch te maken. Je bent dus zeker niet de enige. En iedereen doet; bekende nederlanders, oudere mensen, creatievelingen, kantoormedewerkers. Uiteindelijk willen we allemaal onze dagen op een leuke en het liefst ook impactvolle manier invullen. Wie zijn jou voorgegaan? Je zal versteld staan van de soms verrassende beroepen die je kan kiezen voor een carrièreswitch, zelfs op latere leeftijd. Haal inspiratie uit deze carriereswitch voorbeelden.

Carrièreswitch voorbeelden van bekende Nederlanders…

Dit zijn allemaal bekende Nederlanders die op een zeker moment in het leven het roer om hebben gegooid en iets totaal anders zijn gaan doen.

Levi van Kempen was acteur bij Onderweg naar Morgen en werd Piloot

Viola Holt werkte als presentatrice en heeft zich nu ontpopt als Reki-meester

Lucille Werner was presentatrice van Lingo en werkt tegenwoordig als kamerlid voor het CDA

Sasha de Boer was nieuwslezeres voor RTL en NOS en werkt nu als fotograaf voor het ANP en National Geographic

Dennis Storm was een aanstormend talent op TV en verruilde zijn BN’ er status voor een minimalistisch leven op Bali

Arie Boosma was acteur en deed van alles op TV maar kocht in 2015 zijn eigen gym en heeft zich ontpopt als gezondheidsgoeroe

Jimmy Geduld is bekend van GTST en heeft zijn eigen verslavings ervaring omgezet in een nieuwe carriere als verslavingscoach.

Pia Dijkstra gooide haar nieuwslezeres carrière over een andere boeg. In de Kamer voert ze nu het woord over zorg, emancipatie en medisch-ethische kwesties, zoals euthanasie.

Babette van Veen was ook bekend van haar rol in de soap GTST maar is nu in te schakelen als weddingplanner voor jouw grote dag

Carrièreswitch voorbeelden van ‘onbekende nederlanders’

Harry – van beleidsondersteuningsmedewerker naar kunstenaar

Carriereswitch naar kunstenaar

Harry (45) werkte als Beleidsondersteunings medewerker bij de Universiteit van Amsterdam. Een baan waar hij naar eigen zeggen zielsongelukkig was.  Hij verloor al zijn enthousiasme en voelde van binnen een leegte. Tijdens die periode is hij veel gaan tekenen. Hij vond dat als kind ook altijd al leuk. Toen ontdekte hij zijn talent als kunstenaar. Hij mocht zijn tekeningen publiceren in een studentenblad en kreeg veel enthousiaste reacties over zijn kunst. Hij had het vertrouwen om zijn baan op te zeggen en zich volledig te focussen op zijn carriereswitch naar kunstenaar.

Benieuwd naar zijn hele verhaal? Lees dan dit blog.

Lisanne – van business analist naar fashion ondernemer

carriereswitch naar fashion

Lisanne is haar carrière gestart in de financiële wereld.  Ze werkte eerst als Business Analist bij een groot accountancy kantoor en ging later aan de slag als business controller in de fashion industrie. Het werk ging haar goed af omdat ze cijfermatig sterk was. Toch gebruikte ze voor haar gevoel maar één kant van haar capaciteiten; alleen het cijfermatig. Terwijl ze eigenlijk ook heel creatief en ondernemend was.  Ze besloot d’r carriere over een andere boeg te gooien en startte samen met een vriendin haar eigen fashion boetiek.

Benieuwd naar haar hele verhaal? Lees dan dit blog.

Cynthia – van verpleegkundige naar buitendienst naar recruitment naar Arbo verpleegkundige

carrierswitch naar zorg

Cynthia (31) startte haar carriere als verpleegkundige maar merkte dat ze het onregelmatige werken niet fijn vond. Bovendien kon ze onvoldoende tijd besteden aan hetgeen wat ze nou juist zo leuk vond: het contact met mensen. Ze wilde iets anders en werd door een recruitment bureau gestrikt voor een buitendienst functie in de farmaceutische industrie. Hier beschrijft ze het gevoel in een goudenkooi te zitten. Geld verdiende ze genoeg maar erg gelukkig werd ze er niet van. Zo gooide ze uiteindelijk het roer om naar de recruitment in de hoop daar meer te kunnen met haar behoefte om mensen te helpen. Maar ook dat viel tegen. Pas toen ze privé veel narigheid mee maakte kon ze echt luisteren naar haar hart en besloot ze eindelijk aan de slag te gaan als Arboverpleegkundige.

Benieuwd naar haar hele verhaal? Lees dan dit blog.

Mariska – van beleidsmedewerker  naar  politie

Carriereswitch naar politie

Politieagent valt in het rijtje brandweer, arts, piloot, etc. Echt zo’n beroep waar je van kinds af al van kunt dromen. Toch kiezen mensen vaak op volwassen leeftijd toch voor die goedbetaalde kantoorbaan. Mariska deed dat in eerste instantie ook. Zij werkte als beleidsmedewerker bij de Gemeente Alkmaar en heeft dit 25 jaar met plezier gedaan. Toch merkte ze op een gegeven moment dat ze onvoldoende de directe impact van haar werk ervaarde.  Ze is haar gevoel gaan volgen en maakte op haar 47ste de overstap naar de politie.

Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan dit blog.

Ben jij geïnspireerd door deze carrièreswitch voorbeelden? En wil jij nu ook een stap zetten naar meer voldoening en zingeving in je werk? Maar ben je nog zoekende wat dat precies zou moeten zijn? Bij The Jobfitters helpen we mensen met het maken van een carrièreswitch. Kijk bijvoorbeeld eens naar de online cursus Jouw Carrière Kompas. In deze cursus ontdek jij alles wat je nodig hebt om jouw volgende carrièrestap goed te kunnen bepalen.


Interessant? Deel de post!

Ben jij klaar voor een nieuwe richting in je carrière?

Download dit carrièreswitch stappenplan om vanaf nu meer voldoening uit je werk te halen.

Over de schrijver
Marjolein Broekhuisen
Aangenaam. Mijn naam is Marjolein Broekhuisen en ik ben initiatiefnemer van carrièreswitch platform The Jobfitters. Het is mijn missie om mensen te helpen een baan te vinden waar ze blij van worden. Met The Jobfitters wil ik mensen inspireren over wat er allemaal mogelijk is en praktische handvatten bieden om een switch te kunnen en durven maken. Ik werk samen met een specialistisch team om onze bezoekers en klanten te verrassen met informatieve en leuke content en relevante diensten voor als je een carrièreswitch overweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *